Pedagoog ouder- en kinderbegeleiding

Er is niets zo onmiskenbaar en natuurlijk als het ouderschap, het bestaat al duizenden jaren, je vindt het in alle culturen en het is eigen aan de mens. Ouder word je voor de rest van je leven, dit is groots toch? Het is vreugdevol, het maakt je kwetsbaar, zoveel liefde, je wilt niet anders meer en bij tijd en wijlen is het de zwaarste taak, heb je geen idee en wil je wel anders. Je prettig voelen in je rol als ouder in afstemming met je eigen behoefte en dat van je kind is waar ik me voor inzet. Het welzijn van alle kinderen gaat mij al jaren aan het hart en ook die van zijn ouders. Mijn begeleiding is dan ook vaak tweeledig; met eerbied begeleid ik ouders zodat zij met eigenheid en een goed gevoel in het gezin staan met handvatten om aan te sluiten bij de behoeften van zijn kind en in mildheid begeleid ik het kind spelenderwijs om zo een stagneerde ontwikkeling weer op gang te krijgen.

 • Voor wie

  Wanneer je je afvraagt hoe te handelen in uitdagende situaties waar je met je kind in terechtkomt en wanneer je wilt weten welke vraag er aan jou ligt achter het ‘opvallend’ gedrag van je kind. Wanneer je stress ervaart in het contact met jezelf, je kind en je partner en je hierin minder strijd en meer ontspanning wilt. Wanneer je begeleiding wenst in het onderzoeken van terugkerende patronen die belemmerend werken in de opvoeding en nieuwe bevorderende patronen eigen wilt maken.

  Soms loopt het op school niet prettig en dan zijn ouders en school zoekende naar wat er speelt met het kind en wat helpend is. Mijn ervaring als leerkracht helpt de hulpvraag vanuit de school te begrijpen en mijn ervaring als pedagoog helpt me de situatie vanuit het kind te zien en daar begrip voor te hebben. Ik kom graag kijken in de klas en na enkele observaties, gesprekken met ouders, kind, leerkracht en interne begeleider bied ik begeleiding in samen ontdekken wat er nu precies speelt en wat hierin goed zal zijn voor het kind. 

 • Hoe werkt het

  Je meld je aan door mij een mail te sturen met daarin je telefoonnummer en reden van aanmelding. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Het traject zal starten met een intakegesprek, liefst met beide ouders. In dit gesprek vertel je over jullie situatie, je ervaringen met je kind en jullie wens. Het welzijn van je kind én het welzijn van zijn ouders is hierin voor mij belangrijk. Mijn begeleiding is dan ook vaak tweeledig; met eerbied begeleid ik ouders zodat zij met eigenheid en een goed gevoel in het gezin staan met handvatten om aan te sluiten bij de behoeften van zijn kind en in mildheid begeleid ik het kind spelenderwijs om zo een stagneerde ontwikkeling weer op gang te krijgen.

 • Wat kost het

  Dit traject wordt per juli 2024 deels vergoed vanuit je aanvullende verzekeringspakket. Je hoeft hiervoor niet eerst je eigen risico te gebruiken. Check zelf je eigen verzekeringspolis om de exacte vergoeding te achterhalen.

  • Diagnostiek/intake sessie € 90,- (60 minuten)
  • Ouderbegeleiding € 90,- (60 minuten)
  • Kind- en jongerensessie € 90,-  (45-60 minuten)
  • Schoolgesprek – observatie € 95,- (excl. reiskosten)

  In dit tarief zit ook indirecte tijd inbegrepen, waaronder voorbereiding, verslaglegging, correspondentie, intern overleg of andere zaken die te maken hebben met het coördineren van de behandeling.

 • Samenwerking

  Als daarvoor aanleiding bestaat kan er worden doorverwezen naar en samengewerkt met de andere disciplines binnen Therapeuticum Aquamarijn. 

 • Kennismaking
Klachten
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: