Consultatiebureau
Consultatiebureau

Het antroposofisch consultatiebureau biedt de standaard consultatiebureauzorg die zich richt op het volgen en bespreken van groei, gezondheid en motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. Daarnaast kijken wij vanuit een antroposofische visie met de ouders mee naar de ontwikkeling van hun kind. Een belangrijke gedachte hierbij is dat een kind in zijn jongste jaren alles nabootst en dat de lichamelijke rijping naast de groei centraal staat. Ieder kind brengt andere vragen en eigenschappen met zich mee. Op deze verschillen in aanleg proberen we in onze adviezen aan te sluiten. De eigenheid van ieder kind en gezin wordt erkend.

 • Hoe werkt het

  Tijdens één consult ontmoet u eerst de verpleegkundige en vervolgens de arts. Het aantal consulten wordt individueel afgestemd. Ook een huisbezoek behoort tot de mogelijkheden. We bespreken hoe we met warmte omgaan; met voeding; met ziektes; vaccinaties; met kleding van natuurlijke materialen; met ritme en wat we de kinderen al of niet kunnen aanbieden.

  De verpleegkundige heeft op maandagavond tel spreekuur tussen 20-21 uur.

  Wij streven ernaar binnen drie werkdagen een ingesproken voicemail of ontvangen email te beantwoorden.

  Voor spoedeisende situaties dient contact opgenomen te worden met de huisarts 

  Indien u alleen vragen over vaccineren heeft, dan kunt u contact opnemen met Loes Klinge via haar consultatieve praktijk, wilt u dan het afsprakenformulier invullen? Deze is te vinden op de website www.loesklinge.nl

 • Wat kost het

  Eenmalige bijdrage inschrijving €32,50 (tweede kind 20,-)

  Dit bedrag dekt de kosten van: administratieve handelingen, het Jeugdgezondheidszorg dossier,  De Groeiwijzer van nul tot één jaar, van o.a. Paulien Bom, de brochure “Inenten, waarom wel? Waarom niet?” van Madeleen Winkler en Pieter Meester, en eventuele andere kopieën. U wordt verzocht het inschrijfgeld vóór het eerste consult over te maken naar rekening NL35TRIO0197651070, ten name van L.P.Klinge/J.Mulder.

  €80,-     Consult 2x 30 minuten (45,- arts, 35,- verpleegkundige)

  €65,-        Huisbezoek    (buiten Arnhem wordt er reistijd gerekend)                                   

  €12,50     Telefonisch consult verpleegkundige

  €20,-        Telefonisch consult arts /recept buiten bureaubezoek                

  U ontvangt van arts en verpleegkundige apart rekeningen die u rechtstreeks aan ons betaalt. Pinbetaling voor rekening van de arts. Als u zelf navraag doet bij de zorgverzekeraar is het van belang dat u specifiek vraagt naar de vergoeding van de antroposofisch arts en de vergoeding van de antroposofisch verpleegkundige (dit valt onder alternatieve geneeswijzen). Daarbij kunt u de beroepsverenigingen noemen waar we bij aangesloten zijn (zie onder). Niet nagekomen afspraken worden zonder afzegging binnen 48 uur van tevoren (m.u.v. ziekte van het kind) in rekening gebracht.

 • Samenwerking

  Als daarvoor aanleiding bestaat wordt doorverwezen naar uitwendige therapie,  ritmische massage of euritmietherapie.

 • Kennismaking en aanmelden

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur op maandagavond (06 363 126 22) of een email sturen.

  Wij streven ernaar binnen drie werkdagen een ingesproken voicemail of ontvangen email te beantwoorden.

  Aanmelden kan al in de zwangerschap of de eerste week na de geboorte via consultatiebureau@therapeuticumaquamarijn.nl of u kunt bellen naar: 06 363 126 22.

  Onderaan deze pagina kunt u een filmpje bekijken.

   

Kwaliteit

Judith Mulder: Geregistreerd lid van de vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, afdeling Antroposofische Zorg (afgekort V&VN, AZ). Tevens aangesloten bij de Nederlandse Verening Antroposofische Zorgaanbieders, NVAZ. BIG-geregistreerd onder nummer 19913113830. AGB-codes 90-058461 en 90-058464 (praktijk).

Loes Klinge: Geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen, NVAA. Tevens aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders, NVAZ. BIG-geregistreerd onder nummer 09032920101. AGB-codes 84-026228 en 84-055925 (praktijk)

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: