Mijn gezondheid zorgdossier

MijnGezondheid.net
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Huisartspraktijk Aquamarijn nodigt u van harte uit om uw eigen account aan te maken op MijnGezondheid.net. Op dit internetportaal van de praktijk kunt u via een beveiligde verbinding een aantal gezondheidszaken online regelen bij uw huisarts.

Wij bieden als praktijk momenteel de diensten:
- inzage samenvatting medisch dossier
- het online vragen stellen (bericht sturen/ e-consult)
- laboratoriumuitslagen bekijken
- online herhaalrecepten bestellen (actieve medicatie)
- medicatieoverzicht
- medicatiepaspoort inzien en afdrukken.

Wij zullen later de dienst ‘online afspraken maken’ aanbieden. Als deze dienst beschikbaar is zal dit kenbaar worden gemaakt via onze website.

Per 01-01-2019 is er een mogelijkheid om dit portaal ook te gebruiken met een app (Medgemak), hiervoor moet u zich wel eerst aanmelden bij ‘mijn gezondheid.net’.

In de onderstaande folder en het filmpje vindt u meer informatie over Mijn Gezondheid.
Folder informatie Mijn Gezondheid
Filmpje informatie Mijn Gezondheid

Voor wie is MijnGezondheid.net bedoeld?
Patiënten van 16 jaar en ouder, die ingeschreven staan bij Maatschap Huisartsen Aquamarijn, kunnen een dossier openen op MijnGezondheid.net. Om in te loggen op MijnGezondheid.net heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. Informatie over DigiD en het aanvragen ervan vindt u op www.digid.nl.

Hoe opent u een dossier op MijnGezondheid.net?

 1. Als u uw dossier op MijnGezondheid.net wilt openen, kunt u dat kenbaar maken bij de huisartsenpraktijk via het aanmeldformulier in de folder of via de internetlink onderaan in deze brief. Let op, gebruik de link van uw eigen huisarts.
 2. Als u als patiënt bent aangemeld op het portaal van mijngezondheid.net ontvangt u van ons hierover een bevestiging.
 3. Zodra u als patiënt voor de eerste keer op het portaal van mijngezondheid.net gaat inloggen zult u het contract met uw zorgverlener digitaal ondertekenen. Door deze akkoordverklaring digitaal te ondertekenen bent u ervan verzekerd dat de uitwisseling van uw gegevens met de praktijk goed en betrouwbaar is geregeld.
 4. Nu heeft u de mogelijkheid uw zorgdossier te openen. In eerste instantie kunt u dus alleen een eConsult of een herhaalrecept aanvragen. Later zal dat meer worden als we daar als praktijk klaar voor zijn.

Lees voor u uw handtekening zet de voorwaarden en de algemene informatie goed door. Is iets niet duidelijk, dan leggen wij het u graag uit.

Aanmelden op MijnGezondheid.net?
Hieronder vindt u de aanmeldlinks voor Mijn Gezondheid.
Let op! U dient de aanmeldlink te gebruiken van de huisarts waarbij u staat ingeschreven.

Aanmeldformulier Kore Luske
Aanmeldformulier Manon Bos

 • Inzage samenvatting medisch dossier

  Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

  • Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
  • Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
  • Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
  • Verslaglegging (Ziektebeelden en klachten en de verslaglegging van het consult met daarin de evaluatie + plan regel)
  • Overgevoeligheden en bijzonderheden (bijvoorbeeld Contra-indicaties: Aandoeningen, ziekte of klacht (= indicatie) waarbij een bepaalde therapeutische behandeling (= therapie), waaronder medicijnen, niet (= contra-) mag worden toegepast. Momenteel zien wij soms onterechte contra-indicaties in het dossier van de patiënt. Dit heeft te maken met een oude fout in het systeem. Mocht u een misplaatste contra-indicatie zien, geeft u dit dan door aan de assistente. 
  • Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven die uw zorgverlener met u heeft gedeeld))
  • Actueel medicatieoverzicht


  Op thuisarts.nl vindt u aanvullende betrouwbare informatie. Het is niet mogelijk om informatie uit het ziekenhuis of eigen aantekeningen van de huisarts of assistente tijdens het consult in te zien. U heeft de mogelijkheid om zelf uw dossier aan te vullen of bij te houden. Er is ruimte om uw eigen persoonlijke aantekeningen te maken.

 • Het online vragen stellen (bericht sturen/ e-consult)

  Het online vragen stellen
  Veel antwoorden op medische vragen vindt u hier op Thuisarts.nl. Voor andere vragen neemt u contact op met uw huisarts. Dat kan nu ook met een e-consult. Via een veilige internetverbinding kunt u dan vragen aan de huisarts stellen. De huisarts streeft binnen 3-5 dagen uw vraag te beantwoorden.

  Niet alle gezondheidsvragen zijn geschikt voor het e-consult.

  Geschikte onderwerpen/vragen voor een e-consult zijn:

  • vragen over leefstijl
  • vragen over medicijnen
  • vragen over onderzoek en uitslagen van onderzoek
  • vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest
  • controle en vragen over chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, astma of suikerziekte (bij de praktijkondersteuner Somatiek – Ingrid Boer).

  Maak geen gebruik van een e-consult bij:

  • spoedeisende vragen
  • vragen over een nieuwe klacht
  • vragen waarvoor (mogelijk) lichamelijk onderzoek nodig is
  • emotionele / psychische problemen

  hoe werkt het?
  Als u bent ingelogd op Mijngezondheid.net, dan ziet u in het midden onderin het kopje “mijn berichten” staan. Als u op mijn berichten klikt, dan ziet u rechtsboven in uw scherm “nieuw bericht” , daarna rechtsonder in uw scherm “kies zorgverlener” en dan rechtsonder in uw scherm “naar bericht”.
  In de onderwerp regel kunt u aangeven als uw bericht voor een andere huisarts of voor de praktijkondersteuner GGZ of de praktijkondersteuner somatiek is. De assistente zorgt dat uw e-consult bij de juiste persoon terecht komt. U kunt uw bericht eventueel inclusief bijlage direct versturen.
  De zorgverlener streeft er naar binnen 3 tot 5 werkdagen te antwoorden.

 • Laboratorium uitslagen bekijken

  Laboratorium uitslagen bekijken

  Via MijnGezondheid.net kunt u ook de uitslagen van uw laboratorium uitslagen bekijken.
  Het gaat alleen om lab, niet radiologie, specialistenbrieven e.d.

  Wanneer uw een mijngezondheid.net (MGN) account heeft, dan kan de arts of assistente er handmatig voor kiezen om de uitslag met u te delen. Uw uitslag komt dus niet automatisch in MGN te staan.

  Ook kan de huisarts een bericht aan de uitslag toevoegen. Er zijn 3 soorten berichten:
  A. Lab uitslag akkoord.
  B. lab afwijkend, maar geen probleem.
  C. lab afwijkend, maak afspraak.

  Momenteel moet u altijd voor een laboratorium uitslag bellen. Door middel van mijngezondheid.net zal dat in situatie “lab uitslag akkoord” en  “lab afwijkend, maar geen probleem” niet meer nodig zijn.

   

 • herhaalrecept

  Herhaalrecepten aanvragen
  U kunt herhaalrecepten voor actieve chronische medicatie aanvragen.