Uitwendige therapie
Uitwendige therapie

Uitwendige therapie kent drie vormen: ritmische lichaamsinwrijvingen, kruiden-, zalf- of oliekompressen en badtherapie. Deze behandelingen worden gegeven door speciaal opgeleide verpleegkundigen die bewust de titel patiënt (geduld) hanteren. De therapie is geschikt voor iedereen met gezondheidsklachten die de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid wil nemen. Na het toepassen van het natuurlijk geneesmiddel via de huid wordt de patiënt ingebakerd om 20/30 minuten na te rusten. Het doel is om ‘een pas op de plaats’ te maken, het middel te laten spreken. Het lichaam kan tot rust en de patiënt kan tot zichzelf komen.

Meenemen: een laken, liefst flanel, en twee handdoeken van ongeveer 120 x 80 cm.

Weten: 24 uur na de behandeling niet douchen of baden.

 • Voor wie

  Voor iedereen met gezondheidsklachten die de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid wil nemen. De keuze voor de behandeling wordt afgestemd op de klacht, rekening houdend met de voorkeur van de patiënt..

 • Hoe werkt het

  Via de huid (uitwendig) wordt een natuurlijk geneesmiddel aangeboden. De hand, een katoenen lap óf water als middelaar tussen geneesmiddel en patiënt. Middelen zijn: massageolie; bijvoorbeeld lavendelolie, rozenolie of tijmolie. Koper- en goudzalf. Kruiden als Kamille, Duizendblad, ook Mosterdzaad of Gemberwortel. Ons lichaam is natuur en ‘begrijpt’ de taal van deze middelen die worden voorgeschreven door de antroposofisch arts of doelbewust gekozen door de verpleegkundige.

 • Een behandeling

  Na het toepassen van het geneesmiddel via de huid wordt de patiënt ingebakerd om 20/30 minuten na te rusten. Het doel is om ‘een pas op de plaats’ te maken, het middel te laten spreken, het lichaam kan tot rust en de patiënt tot zichzelf komen. Na de rust is er kruidenthee. De behandeling duurt in totaal negentig minuten en wordt gegeven in een serie van zeven keer in een frequentie van één of twee keer per week.

 • Wat kost het

  Intake € 35,00

  Totaalinwrijving of Volkier Bentinck massage € 45,00
  Voor kinderen tot en met 10 jaar € 33,--

  Eenmalige behandeling met instructie orgaankompres € 45,0

  Aanvullend orgaankompres bij totaalinwrijving: € 10,--

  Gebruik van olie: per behandeling € 4,--

  De materialen die nodig zijn bij het thuis aanleggen van een wikkel zijn bij ons te koop.
  Prijs ‘wikkelsetje’ € 10,00

  Behandeling aan huis:
  Bovenstaande tarieven plus
  • tot 15 min. reistijd € 17,00
  • meer dan 15 min. reistijd € 25,00
  • in het weekend gelden andere tarieven

  Advies, instructie per 10 min. 
  (ook telefonisch of per mail) € 10,00

  Deze therapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering; alternatief. Raadpleeg je verzekeraar.

  Wij vallen onder de beroepsverenigingen V&VN, A.Z. en NVAZ.

   

 • Specialisatie

  Naast uitwendige therapie bieden onze therapeuten ook badtherapie aan en de Volkier Bentinckmassage.

 • Samenwerking

  Verwijzing door een arts is niet per se nodig. Bij een verwijzing rapporteert de verpleegkundige de bevindingen naar de arts, eventueel aangevuld met adviezen voor leefstijl en vervolgtherapieën.

 • Kennismaking

  Neem gerust contact op voor een kennismakingsafspraak. 

 •  
 •  
Patient aan het woord

"Bedankt nog eens voor de behandelingen. Het heeft mij ontzettend goed gedaan. Het is echt verbazingwekkend hoe volledig ik mijn dagelijks leven en zorgen los kon laten tijdens de behandeling en hoeveel rust en energie dit moment van alle ontspanning geeft. Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik dat doorlopend wel zou kunnen gebruiken."

Stefan

"Ik had last van stress. Was moe en uitgeput. Door deze behandelingen ben ik tot rust gekomen. De stress is uit mijn lijf verdwenen. Mijn lever bleek niet optimaal te werken. Daarvoor leerde ik mijzelf leverwikkels geven met positief resultaat. Ik heb de behandelingen als zeer positief ervaren."

Francien

"Wonderlijk om te merken dat ik me heel goed kan ontspannen tijdens en na de in wrijving. Anders heb ik daar best moeite mee. Ik slaap ook duidelijk beter."

Tineke

"De inwrijvingen met de olie helpen mij, mijzelf weer als geheel te ervaren. Dat gevoel van heelheid, was ik even kwijt. Het geheel(d zijn) werkt door op meerdere levensgebieden. Ook opmerkelijk is dat ik weer beter slaap."

J.v.R.

 

 

Kwaliteit

Marion Gores: BIG-registratienummer: 79910608130; Beroepsver.: V&VN Antroposofische Zorg no.039; Aangesloten bij NVAZ; AGB code zorgverlener; 90037564 KvKnr.09207828

Jolanda Markink: BIG-registratienummer  09041730430; Geregistreerd lid nr. 208369/081 V&VN Antroposofische Zorg/ NVAZ; AGB code Zorgverlener : 90-041880; AGB code praktijk: 01053177; KvK-nr. 52449416

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: