Een afspraak maken

De huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes houden spreekuur volgens afspraak. Voor een afspraak belt u de praktijk op werkdagen (bij voorkeur) tussen 08.00 uur en 12.00 uur. Telefoonnummer 026- 351 27 12, optie 3 van het keuzemenu.

Voor route en locatie naar de praktijk

https://www.therapeuticumaquamarijn.nl/contact

 • Moet ik naar de dokter?

  Moet ik naar de dokter? is een website waarmee u snel en goed kunt beslissen of u wel of niet naar de huisarts moet.

 • Via mijngezondheid.net kunt u een afspraak maken bij uw huisarts.

  Via mijngezondheid.net kunt u een afspraak maken bij uw huisarts.

 • Een consult bij de huisarts

  Een consult met de huisarts kan, afhankelijk van uw klacht of vraag, 10 of 20 minuten duren. De assistente zal daarom een aantal vragen stellen om daar een inschatting van te maken. Als u bij het maken van de afspraak aangeeft dat u meerdere klachten wilt bespreken, kan de assistente daar proberen rekening mee te houden in de agenda. Er is namelijk een beperkte mogelijkheid voor het maken van 20 minuten afspraken. 

  Richtlijn planning consulten:
  Het 10 minuten consult is voor één klacht
  Het 20 minuten consult is voor maximaal 2 klachten, chronische problemen of psychische klachten.

 • Huisbezoek

  Voor een huisbezoek is altijd vooraf overleg nodig tussen de assistente en de huisarts. Huisbezoeken worden alleen gereden in Arnhem, Oosterbeek en Velp.

  Bij afwezigheid van de huisartsen rijdt de waarneemgroep alleen in Arnhem voor een huisbezoek.
  Indien u buiten de gemeente Arnhem woont, en als vaste patiënt ingeschreven staat bij onze praktijk, dient u met een lokale huisarts een regeling te treffen.

 • Bellen over (lab-)uitslagen

  Als u een onderzoek heeft gehad, kunt u over de uitslag met de assistentes bellen op telefoonnummer 026-351 27 12 (optie 3).
  Als de uitslag van uw onderzoek om een nadere toelichting van de huisarts vraagt, maakt de assistente hiervoor een afspraak met u.

 • Urine inleveren

  Als u het vermoeden heeft van een blaasontsteking, verzoeken wij u om de urine voor 10u in te leveren. Een later tijdstip voor inleveren kan alleen in overleg met de assistente.

  De ingeleverde urine moet aan een paar voorwaarden voldoen:

  • U vangt de urine op in een steriel potje (bij huisartsenpraktijk gratis af te halen of bij apotheek of drogist te koop)
  • U vangt een gewassen middenplas op. Dat wil zeggen vlak voor het opvangen van de urine moet u zich wassen. U plast daarna het eerste beetje urine in de wc. De middenstroom vangt u op. De rest kunt u uitplassen in de wc.

  Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

   

 • Afspraak afzeggen

  Een afspraak afzeggen bij de huisarts is tot uiterlijk 24 uur van te voren mogelijk, zonder dat dit consequenties heeft.

  Zegt u minder dan 24 uur voor de afspraak af, dan wordt het consult in rekening gebracht.

 • Niet nagekomen afspraak

  Helaas moeten wij constateren dat het aantal niet nagekomen afspraken op het spreekuur de laatste jaren tot onaanvaardbare proporties is toegenomen. Dit is tijd, die wij niet meer kunnen invullen en niet bij de verzekering kunnen declareren, omdat we geen handeling voor u hebben verricht. Vanuit de verzekering moeten wij dit zelf aan u factureren. Wij hebben inmiddels besloten dit daadwerkelijk te gaan doen. Het betreft dus een wegblijftarief, dat wij rekenen als schadevergoeding voor het niet verschijnen van de patiënt. Wanneer u een afspraak niet nakomt of korter dan 24 uur van tevoren afzegt, krijgt u voortaan een rekening van ons van € 12,50 voor een 10-minuten-afspraak en € 25 voor een 20-minuten-afspraak. Deze rekening moet u zelf betalen en deze wordt ook niet door de zorgverzekeraar aan u vergoed.  

Bereikbaarheid

De assistentes zijn niet bereikbaar van 10.15 - 11.00 uur en van 12.30 - 13.00 uur.