Een afspraak maken

De huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes houden spreekuur volgens afspraak. Voor een afspraak belt u de praktijk op werkdagen (bij voorkeur) tussen 08.00 uur en 12.00 uur. Telefoonnummer 026- 351 27 12, optie 3 van het keuzemenu. Ook op mijngezondheid.net kunt u een afspraak maken bij uw huisarts

Voor route en locatie naar de praktijk

https://www.therapeuticumaquamarijn.nl/contact

 • Moet ik wel naar de huisarts?

  Moet ik naar de dokter? en thuisarts.nl zijn websites waarmee u snel en goed kunt beslissen of u wel of niet naar de huisarts moet. 

 • Via mijngezondheid.net kunt u een afspraak maken bij uw huisarts.

  Via mijngezondheid.net kunt u een afspraak maken bij uw huisarts.

 • Een consult bij de huisarts

  Vanaf maart 2024 werkt de huisarts niet meer met een enkel of dubbel consult. Ieder consult kan tussen de 5 en 15 minuten duren. De assistente zal altijd een aantal vragen stellen om de urgentie te bepalen. Heeft u meerdere klachten of vragen waarvoor meer tijd nodig is? De huisarts zal u dan in sommige gevallen vragen een vervolgafspraak te maken.

  NB voor afspraken met de praktijkverpleegkundige of de doktersassistente kan de tijd van een consult wel afwijken van de maximaal 15 minuten. De medewerkers informeren u hierover.

 • Telefonisch spreekuur

  Voor veel voorkomende klachten kan de assistente u prima telefonisch adviseren, soms na overleg met de huisarts. Alle in de praktijk werkzame assistentes hebben hiervoor een medische opleiding gehad.

  • Antwoorden op veel vragen over uw gezondheid vindt u op thuisarts.nl. Op deze website leest u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Een bezoek aan de huisarts is dan soms niet meer nodig. Ook kunt u na het lezen van meer informatie een meer gerichte vraag stellen aan uw huisarts.
  • Zorg dat u telefonisch bereikbaar bent als u een terugbelafspraak heeft. 
 • Huisbezoek
  • Visites worden alleen gereden als het om medische redenen niet mogelijk is naar de praktijk te komen.
  • Visites kunnen worden aangevraagd bij de assistente tussen 8.00u en 10.15u, de klachten worden dan overlegd met de huisarts en er wordt een passend beleid afgesproken. Dit kan bestaan uit het toekennen van de visite, het geven van telefonisch advies of het uitschrijven van een recept.
  • Huisbezoeken worden alleen gereden in Arnhem, Rozendaal, Oosterbeek en Velp. Bij afwezigheid van de huisartsen rijdt de waarneemgroep alleen in Arnhem voor een huisbezoek.

  Indien u buiten de gemeente Arnhem woont, en als vaste patiënt ingeschreven staat bij onze praktijk, dient u met een lokale huisarts een regeling te treffen.

 • Bellen over (lab-)uitslagen

  Als u een onderzoek heeft gehad, kunt u de uitslag inzien op mijngezondheid.net. Ook kunt u met de assistentes bellen op telefoonnummer 026-351 27 12 (optie 3).
  Als de uitslag van uw onderzoek om een nadere toelichting van de huisarts vraagt, maakt de assistente hiervoor een afspraak met u.

 • Urine inleveren

  Als u het vermoeden heeft van een blaasontsteking, verzoeken wij u om de urine voor 10u in te leveren. Een later tijdstip voor inleveren kan alleen in overleg met de assistente. De ingeleverde urine moet aan een paar voorwaarden voldoen:

  • U vangt de ochtendurine op in een steriel potje (bij huisartsenpraktijk gratis af te halen of bij apotheek of drogist te koop)
  • U vangt een gewassen middenplas op. Dat wil zeggen vlak voor het opvangen van de urine moet u zich wassen met water. U plast daarna het eerste beetje urine in de wc. De middenstroom vangt u op. De rest kunt u uitplassen in de wc.
  • Graag binnen 2 uur op de praktijk brengen. Indien dat echt niet lukt dan de urine in de ijskast bewaren en uiterlijk binnen 24 uur inleveren.

   

 • Afspraak afzeggen

  Een afspraak afzeggen bij de huisarts is tot uiterlijk 24 uur van te voren mogelijk, zonder dat dit consequenties heeft.

  Zegt u minder dan 24 uur voor de afspraak af, dan wordt het consult in rekening gebracht.

 • Niet nagekomen afspraak

  Een afspraak afzeggen bij de huisarts is tot uiterlijk 24 uur van te voren mogelijk, zonder dat dit consequenties heeft.
  Helaas moeten wij constateren dat het aantal niet nagekomen afspraken op het spreekuur de laatste jaren tot onaanvaardbare proporties is toegenomen. Dit is tijd, die wij niet meer kunnen invullen en niet bij de verzekering kunnen declareren, omdat we geen handeling voor u hebben verricht. Vanuit de verzekering moeten wij dit zelf aan u factureren. Het betreft dus een wegblijftarief, dat wij rekenen als schadevergoeding voor het niet verschijnen van de patiënt. Wanneer u een afspraak niet nakomt of korter dan 24 uur van tevoren afzegt, krijgt u voortaan een rekening van ons van €25. Deze rekening moet u zelf betalen en deze wordt ook niet door de zorgverzekeraar aan u vergoed.

Bereikbaarheid

De assistentes zijn niet bereikbaar van 10.30 - 11.15 uur en van 12.30 - 13.00 uur.