Biografisch werk
Biografisch werk

Met behulp van biografisch werk kun je je leven onderzoeken wanneer je een zingevingsvraag hebt of naar thema’s wilt kijken. De antroposofie biedt inzicht in de algemene wetmatigheden in de levensloop: van baby naar kind, via de puberteit tot volwassenheid en ouderdom. De levensloop kent 7-jaarsfasen en ontwikkelingsstappen in lichamelijk, zielsmatig en geestelijk opzicht. In de individuele manier waarop iemand deze ontwikkeling doorloopt, verschijnt het unieke van deze mens. Levensthema’s lichten hierbij op.

Het biografiewerk wordt individueel, of in cursusverband aangeboden.

Recent werd ik geïnterviewd door Peter Fortmann voor zijn podcasts-serie over antroposofische zorg. Het gesprek ging over mijn coördinatorschap van de Basismodule AAG, over de ritmische massage en het biografiewerk.
Beluisteren kan via www.detherapeutpodcast.nl 

 • Voor wie

  Wanneer u opzoek bent naar de rode draad in uw leven en uw zelfsturende vermogen wilt versterken. Wanneer u een levensvraag heeft en naar zingeving zoekt in uw leven. Wanneer u op een kruispunt in uw leven staat of vastgelopen bent.

 • Hoe werkt het

  Terugkijkend op je leven zie je je levensloop. Levensthema’s dienen zich aan, herhalen zich of metamorfoseren zich. Een zinvolle samenhang tussen de levensgebeurtenissen ontdekken, helpt om jezelf te begrijpen en maakt je meer bewust van wie je bent, en wat je bedoeling is. Je biografie beschrijft waar je vandaan komt en waarheen je op weg bent. Dit kan leiden tot een nieuwe levensimpuls.

 • Een behandeling

  Een gesprekstraject bestaat uit minimaal 6 gesprekken van 1 uur, liefst wekelijks. Naast het gesprek, gebruiken we ondersteunende werkvormen, zoals schrijven, (eenvoudig) tekenen, levensgebeurtenissen, patronen en transformaties in kaart brengen.

 • Wat kost het

  ·        We werken meestal in een serie van ca. zes individuele gesprekken van 60 minuten. Het tarief is € 75,00 per gesprek. Werkgeverstarief is € 90,00 per gesprek.

 • Samenwerking

  Biografiewerk kan plaats vinden in samenwerking met alle andere therapeuten of psychologen.

 • Kennismaking

  Telefonisch of in een kort oriëntatiegesprek. Contact: biografischwerk@therapeuticumaquamarijn.nl

 •  
Patient aan het woord

"In een periode na heftige ziekte, voelde ik dat er een grote verandering in mijn leven nodig was. Om hierover meer bewustzijn te krijgen ben ik naar Hannie gegaan voor biografisch werk. Het was verhelderend om samen met haar mijn leven op een rijtje te zetten en te herwaarderen. Door de bijzondere vragen die Hannie stelde kon ik als het ware om de hoek van bekende feiten kijken. Deze frisse blik hielp me mijn bewegingen en patronen te zien en vandaaruit voel ik nu krachtig wat mijn richting is."

"Door het volgen van mijn levenslijn van 0 tot nu kom ik er achter wat voor mij echt van belang is voor mijn verdere ontwikkeling op verschillende gebieden: waar haal ik energie uit, waar ligt mijn (verborgen) passie, wat kan ik beter vermijden en hoe doe ik dat."

"Door het biografiewerk heb ik inzicht gekregen hoe het zich herhalende probleem met mijn kind, samenhing met ervaringen in mijn eigen jeugd. Nu ik me daar bewust van ben geworden, zie ik ook hoe ik me anders kan opstellen in het contact."

Klachten

Ik ben geregistreerd lid van de Beroepsorganisatie voor biografiewerk (BOB) en ben aangesloten bij hun klachtenregeling. 

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: