De deelnemersgroep

Een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het welzijn van Therapeuticum Aquamarijn

Met dat doel komen enkele patiënten sinds september 2010 maandelijks bij elkaar. Op initiatief van arts Gerard Rotteveel (1938-2022) voelde een aantal nauw betrokkenen zich geroepen om op een nieuwe manier mee te gaan dragen aan het geheel van het Therapeuticum, ooit (1979) ontstaan vanuit een vraag van een groep patiënten.
Wij dragen graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van de antroposofische geneeskunst binnen het Therapeuticum Aquamarijn. In samenwerking met artsen en therapeuten die hun eigen ontwikkeling hier ook mee verbonden hebben.
Vanuit onze betrokkenheid zien wij onszelf als deelnemers van en aan het Therapeuticum: een deelnemer draagt iets bij aan de ontwikkeling van het Therapeuticum als geheel.

Dit komt tot uiting in :

  • het organiseren van thema-avonden;
  • bijdragen aan de viering van de jaarfeesten;
  • ons samen verdiepen in de spirituele achtergronden van deze geneeskunst en ook proberen om dienstbaar te zijn aan wat wij ervaren en voelen als het wezen van het Therapeuticum Aquamarijn.

Werkplaats

De leden van de deelnemersgroep beschouwen het Therapeuticum als een plek waar artsen, therapeuten en patiënten samen werken aan de beoefening van de antroposofische geneeskunst. Het is een werkplaats waar ruimte is om voortdurend met elkaar te zoeken naar wat antroposofische geneeskunst in de kern kan doen bij ziek zijn, maar ook in gezondheid en in groter verband in de hele levensloop van de mens, en ook in de ontwikkeling van het therapeuticum.

Vragen, ideeën, contact

Wil je ook meepraten over uiteenlopende thema's, activiteiten mee helpen organiseren en je betrokkenheid bij Therapeuticum Aquamarijn actief invullen?

Neem dan deel aan onze deelnemersgroep. De groep bestaat momenteel uit zeven personen. Je ontvangt dan een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst om eens onverplichtend met ons kennis te maken.

Contact
  •  

Voel je vooral uitgenodigd om te reageren op wat wij hier in dit stukje willen zeggen. Laat van je horen via de mail.