• Hoe kan ik mij inschrijven?

  Zie onder "Huisartsen" het kopje "inschrijven"

 • Wat is het therapeuticum

  Therapeuticum Aquamarijn heeft een bijzondere geschiedenis. Een groep Arnhemse bewoners stond in 1978 aan de basis: hun wens was een gezondheidscentrum  op antroposofische grondslag.

  De antroposofische geneeskunst is een aanvulling en verdieping van de reguliere geneeskunde. Artsen en therapeuten hebben de reguliere opleiding op hun vakgebied gevolgd, en zich daarnaast voor dat vakgebied geschoold vanuit de antroposofie, in de geesteswetenschappelijke inzichten zoals die zijn beschreven door Rudolf Steiner. Deze inzichten ontwikkelde hij in nauwe samenwerking met Ita Wegman, een nederlandse arts.

  De antroposofische geneeskunst breidt de reguliere geneeskunde uit door de psychische en geestelijke behoeftes van de mens erbij te betrekken.Dat betekent dat de therapeutische maatregelen niet alleen aan lichamelijke standaarden worden opgehangen, maar aangepast worden aan de individuele behoeftes van de patiënt .

  Ziektes kunnen gezien worden als weliswaar pijnlijke ontwikkelingskansen in het leven van de patiënt.  Om deze kansen te kunnen benutten heeft de patiënt hulp, ondersteuning en begeleiding nodig. In de antroposofische geneeskunde bestaat hiervoor een breed scala aan aanvullende begeleiding.

Staat het antwoord er niet tussen?

Doorzoek de website

Doorzoek de website