Voedingstherapie
Voedingstherapie

Voedingstherapie wil met gezonde voeding meer dan alleen het lichaam in balans brengen. Zij kijkt naar de kwantiteit van voedsel: vitaminen, mineralen, koolhydraten, eiwitten en vetten: komt er voldoende binnen en hoe is de verhouding? En zij kijkt naar de kwaliteit van voedsel: werkt iets verwarmend/verkoelend, bevordert het de vertering? Maar ook belangrijk is: hoe verwerkt (verteert) jouw lichaam het voedsel?

 

 • Voor wie

  Bij voedselallergieën en voedselintoleranties, maag-, lever- en darmklachten, reumatische- en andere ontstekingsklachten, diabetes en hypoglycemische klachten, onder- of overgewicht, Candida Albicans en andere schimmels, hart- en vaatziekten, vermoeidheid hoofdpijnklachten.

 • Hoe werkt het

  Voedingstherapie werkt met inzichten uit de westerse voedingsleer, met name de antroposofische voedingsleer en de natuurgeneeskunde. De antroposofische voedingsleer kijkt naar de kwaliteit van voedsel en de werkzaamheid voor de verschillende gebieden van de mens: bovenpool (hoofd), middengebied (hart, longen) en onderpool (buik, ledematen). De natuurgeneeskunde kijkt naar de verschillende orgaansystemen met als focus de darmen, lever en nieren. Met bepaalde voeding kun je het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken om de balans te herstellen. Tijdens de therapie wordt ook aandacht besteed aan waarom je eet wat je eet. Bijvoorbeeld: waarom verlang ik zo naar zoet?

 • Een behandeling

  Bij de intake krijgt u een vragenlijst en het verzoek drie dagen een eetdagboek bij te houden. Na het intakegesprek wordt meestal in overleg een voedingsplan gemaakt. Deze bestaat uit o.a. een voedingsstoffen-berekening, doelstellingen, een voedingsmiddelentabel, een voorbeeld van een dagmenu en tal van recepten. Dit plan wordt besproken tijdens het tweede consult. Hierna gaat u zelf aan de slag en vindt er een evaluatie plaats in de daaropvolgende twee tot zes consulten.

 • Wat kost het

  Het tarief is € 78,- per uur. Bij het individuele voedingsadvies zal meestal een uitgebreid voedingsplan gemaakt worden. De eenmalige kosten hiervan zijn € 125 of € 110 bij het zelf invullen van de Eetmeter of zonder voedingsstoffen-berekening.
  Let op: de korting geldt niet voor een voedingsplan uitgewerkt o.b.v. een uitslag van een voedselintolerantietest bijvoorbeeld ImuPro.

  De eerste 2 gesprekken duren gemiddeld 1 uur.
  De vervolgconsulten gemiddeld 0,5 tot 1 uur (naar keuze).
  Tussentijds telefonisch consult (van een half uur): € 40
  Tussentijds e-mail consult (van een kwartier): € 20

  Afzeggen tot 24 uur voor de afspraak is kosteloos, daarna wordt de ingeplande tijd in rekening gebracht.

  Lid van VNVK (Vereniging van Natuurvoedingskundigen) en VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen).

  De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten (gedeeltelijk) als u aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Geneeswijzen. Als u wilt controleren of u vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar is het belangrijk dat u noemt dat de therapie valt onder "Natuurgeneeskunde" en de therapeut aangesloten is bij de beroepsvereniging VBAG.

  GROOT voordeel: de kosten vallen NIET onder eigen risico!

  U kunt direct zonder verwijsbrief terecht.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Patient aan het woord

‘Fee heeft me enorm geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eetpatroon. Ik kampte met vermoeidheidsklachten en een lactose-intolerantie. Allereerst luisterde zij goed naar mijn eigen verhaal en wat ik zou willen verbeteren. Fee’s advies was erg deskundig en toegesneden op mijn persoonlijke gewoonten. Dit maakt haar adviezen heel praktisch. Fee legde ook goed uit waarom ik bepaalde dingen beter wel of niet kon doen. Dat was voor mij heel motiverend. Tot mijn verbazing merkte ik dat ik vrijwel meteen en bijna ‘als vanzelf’ betere eetgewoonten kreeg.

Na zes maanden kan ik vaststellen dat nog steeds veel beter en bewuster eet dan voordat ik naar Fee ben toegestapt. Ik ben zelfs een stuk afgevallen, wat eigenlijk helemaal niet mijn opzet was! (Eigenlijk was ik wat te zwaar, maar zelf zat ik daar niet zo mee) Maar het belangrijkste vind ik dat ik beter weet wat ik eet en beter begrijp waarom ik bepaalde dingen beter wel of niet kan eten.’

Sander Koole (35 jaar)

 

Kwaliteit

Lid van de V.N.V.K. nr.: 200602
Lid van de V.B.A.G. nr.: 2.070707
Lid van de R.B.C.Z. nr.: 911527
VBAG licentienr.: 2.070707A         
RBCZ licentienr.: 911527R
Zorgverlenersnr.: AGB 90036535
Praktijkcode: AGB 90015264

In verkeer met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en het tuchtrecht van de V.B.A.G./R.B.C.Z
Ik ben aangesloten bij de klachtenregeling van de VBAG en het RBCZ.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: