Tentoonstelling

Van 16 januari tot en met 14 april exposeert Ilse Aarsman schilderijen in de gangen op de eerste verdieping van het Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem.

De expositie “Healing Environment” bestaat uit aan de natuur gerelateerde onderwerpen.
De schilderijen zorgen ervoor, dat gedachten een andere wending kunnen nemen. Kunst is belangrijk in een helende omgeving.
Kunst kan afleiden, geruststellen, tot nadenken stemmen, vrolijk maken en inspireren.

Ilse Aarsman vindt haar inspiratie in de prachtige Hollandse luchten, maar ook in reizen naar Toscane en de Bourgogne. Krachtig neergezet met een losse toets, lijkt het alsof het landschap in beweging is.

De landschappelijke taferelen appelleren aan de verbeelding van de toeschouwer. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen.

De liefde voor beeldende kunst geeft Ilse Aarsman graag door aan anderen. Dit doet ze door het geven van cursussen en workshops in haar atelier in Driel en in haar atelier in de Franse Bourgogne.

ILSE AARSMAN Beeldende Kunst | IABK | Kunst – Advies – Workshops |
Noordhoeksestraat 2 - 6665 LE Driel - www.ilseaarsman.nl - tel. 06 360 03 833

Van 16 januari tot en met 14 april exposeert Pierre Franssen foto’s uit het project One Life in de gangen op de tweede verdieping van het Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem.

THEMA
Het bewustzijn dat het leven kwetsbaar is, uitgedrukt in een reeks fotografische portretten. One Life, een leven. De moeite waard om soms even bij stil te staan. Ook als er een geloof is in een leven na de dood. Dat is het thema van de foto’s, gemaakt door Pierre Franssen.

Een selectie uit een groter aantal eerder in zijn geboortedorp geëxposeerde foto’s vormt deze mini-expositie. In een boekje dat ter inzage ligt zijn alle beelden opgenomen evenals enkele teksten die een toevoegende functie hebben aan het beeldverhaal.

WERKWIJZE
Pierre Franssen fotografeert digitaal maar denkt nog steeds analoog. Dat wil zeggen zuinig fotograferen waarbij het juiste moment en een bij het onderwerp passende compositie belangrijke elementen zijn. Fotograferen met vaste brandpunten heeft zijn voorkeur. Dat dwingt meer tot het zoeken naar het goede standpunt en een zo volledig mogelijk totaalbeeld.

Feitelijk moet iedere foto voor zichzelf spreken. Spreekt je aan of spreekt je niet aan. Een kleine toegeving aan dat principe is bij deze wel gedaan, omdat in feite het verhaal en het thema centraal staan.

Momenteel werkt Pierre aan een collectie foto’s in zwart-wit waarbij weer iedere foto op zichzelf beoordeeld moet worden.
Jezelf blijven uitdagen, streven naar zo hoog mogelijke kwaliteit zijn belangrijke drijfveren.
Wel beseffend dat het uiteindelijke oordeel is aan de kijker. Die mag gerust kritisch zijn.

Pierre Franssen, Kessel 2023.
franssenberkers@gmail.com

Professionele- of amateur kunstenaars, die zich -op wat voor manier dan ook- met Aquamarijn verbonden voelen worden nog steeds uitgenodigd hun werk te tonen en zo een eigen bijdrage te leveren aan de bezieling van het therapeuticum . Daartoe kunnen zij contact opnemen met Jan Franssen of Fredelief van der Mast

Vragen?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd om zelf te exposeren dan kunt u contact opnemen met de tentoonstellingscommissie.