Filter:
 • Vacature DOKTERSASSISTENT (12-16 uur per week)

  Vacature DOKTERSASSISTENT  (12-16 uur per week)

  We zoeken een doktersassistente die ons team twee dagen in de week wil versterken. We zijn een levendige huisartsenpraktijk met een soms wat eigenwijze zienswijze vanwege onze antroposofische achtergrond. We hebben een fijn team. Momenteel zijn we bezig met een Lean-werken-project om alles nog beter te laten lopen. De praktijk is NHG-geaccrediteerd.

  Werkervaring is heel prettig. Belangrijker is voor ons enthousiasme, nieuwsgierigheid, ruime sociale vaardigheden en leergierigheid.

  Huisartspraktijk Aquamarijn verzorgt naast de reguliere zorg ook antroposofische huisartsgeneeskunde. Door de antroposofische zorg is er binnen onze praktijk voor patiënten ruimte voor een eigen omgang met gezondheid en ziekte en voor persoonlijke ontwikkeling. Het team bestaat uit vier huisartsen, drie doktersassistentes, één praktijkondersteuner somatiek, één praktijkondersteuner GGZ, één administratief medewerker en één praktijkmanager. De huisartsen zijn onderdeel van Therapeuticum Aquamarijn, waarbinnen veel samengewerkt wordt met diverse paramedici en andere therapeuten. Kijk hiervoor ook op onze website. De patiënten wonen in Arnhem maar ook buiten deze regio, vanwege onze aanvullende antroposofische werkwijze.

  ENTHOUSIASTE DOKTERSASSISTENT(E) 

  • 12-16 uur beschikbaar
  • vanaf 1 maart 2020.
  • Salaris conform CAO Huisartsenzorg

  Inhoud van de functie

  • Telefonische triage, spreekuurplanning
  • Eigen assistente spreekuur (o.a. oren uitspuiten, injecties geven)
  • Taken in praktijkorganisatie en accreditering
  • Mogelijkheid tot trainen van nieuwe vaardigheden of antroposofische kennis.
  • Administratieve werkzaamheden.

  Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding Doktersassistent (MBO niveau 4)
  • Flexibele opstelling is fijn
  • Je bent een teamspeler met goede contactuele eigenschappen gericht op samenwerking en het leveren van optimale zorg
  • Ruim voldoende digitale vaardigheden (MS Office, Medicom en outlook)

  Interesse? 

  Mail je CV (met pasfoto & referenties) en sollicitatiebrief zo spoedig mogelijk, vóór 10 februari 2020 naar: info@therapeuticumaquamarijn.nl
  Voor nadere informatie/sollicitatie kun je contact opnemen met een van onze assistentes, telefonisch via onze overleglijn: 026-3703969 op werkdagen tussen 8 en 17 uur.
  Kijk voor meer informatie over onze praktijk hier

 • huisarts Barbera Bischot per 1 januari 2020 gestopt
  huisarts Barbera Bischot per 1 januari 2020 gestopt

  Arnhem, oktober 2019

  Beste mensen ingeschreven bij huisartsen praktijk Aquamarijn,

  In 1987 heb ik mijn eerste voetstappen in Aquamarijn, toen nog aan de Utrechtseweg, gezet.
  Al die jaren heb ik er met hart en ziel, veel plezier en gedragen door een grote groep gelijkgestemde collega's in de antroposofische gezondheidszorg gewerkt. Het is aan de tijd om u allen te vertellen dat ik op 1 januari 2020 ga stoppen met het huisartsen werk. Mijn uren zullen grotendeels door huisarts Manon Bos overgenomen worden. Wie zich al vertrouwd voelt bij een van de andere artsen is uiteraard vrij daar naar toe over te stappen.

  We hebben er thuis lang over gedaan om toe te groeien naar dit besluit. Een aantal onder u weet dat mijn partner dokter Gerard Rotteveel (in 1979 begonnen met het Therapeuticum) is. Wij kijken er naar uit om in deze fase van ons leven meer tijd met elkaar te gaan doorbrengen dan de drukte van het huisarts zijn toelaat.

  Toch wil ik graag de deur nog een beetje open houden om eventueel in de toekomst nog speciale taken te gaan uitoefenen voor het therapeuticum c.q. de huisartsenpraktijk.

  Tot de zomer van 2020 neem ik de tijd om te bezinnen of ik ruimte voel voor zulke taken en welke vorm dit dan kan krijgen.

  Ik ben u intens dankbaar voor het geschonken vertrouwen in de afgelopen jaren.

  Met warme groet, Barbera Bischot

 • Zorgwijzer.nl

  zorgwijzer 2020

  Via zorgwijzer.nl vindt u het bijgewerkte vergoedingenoverzicht voor antroposofische geneeswijzen.
  De premies, voorwaarden en vergoedingen zijn geactualiseerd voor 2020.

  Opvallend is dat DSW dit jaar alle antroposofische en homeopatische geneesmiddelen 100% lijkt te vergoeden, zonder maximum.
  Homeopathische geneesmiddelen worden volledig vergoed indien aan alle navolgende voorwaarden is voldaan:

  • het recept is uitgeschreven door een arts, die lid is van de Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG) of de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA);
  • de middelen zijn geleverd door een apotheek of apotheekhoudend huisarts;
  • het homeopathisch middel moet zijn opgenomen als geregistreerd homeopathisch geneesmiddel of als antroposofisch middel in de lijst van de Z-Index.
 • Verzekeringen en fysiotherapie

  Een aantal jaren geleden zijn de fysiotherapeuten gestopt met het tekenen van contracten met zorgverzekeraars. Dit hebben we gedaan om diverse redenen. Omdat we merken dat het nog niet altijd voor iedereen even duidelijk is, en omdat het best ingewikkelde materie is, willen we hier nogmaals de ins en outs op een rijtje zetten.

  Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor sommige aandoeningen wordt de fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering (let op; eigen risico is van toepassing). Als je een zorgverzekering afsluit kun je bij verschillende verzekeraars kiezen voor een restitutie polis of een natura polis. Dit geld zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering.
   
  Als je naar een therapeut gaat die geen contract heeft, krijg je bij een restitutie polis (meestal) 100% van de kosten vergoed.  Bij een natura polis krijg je een deel van de kosten vergoed,  variërend van 60% tot 80%. Het percentage dat je vergoed krijgt is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

  Niet alle verzekeraars bieden een restitutie polis aan. Het is raadzaam om hier goed naar te informeren. Er zijn sites waarop deze informatie te vinden is bv. www.independer.nl, of www.zorgwijzer.nl.

  We hopen dat deze informatie bijdraagt aan het maken van een goede keus bij het afsluiten van een verzekering voor 2020.

 • De nieuwsbrief

  Als u hier klikt, komt u bij het archief van alle nieuwsbrieven die wij verzonden

  Lees hier de nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: