Filter:
 • Verzekeringsinformatie 2019 vanuit de fysiotherapie praktijk

  Met ingang van 1 januari 2018 zijn we contractvrij gaan werken, en verlenen wij, wat de verzekeraar noemt: niet-gecontracteerde zorg. Hierover hebben wij u in 2017  uitvoerig geïnformeerd.
  Met twee zorgverzekeraars liep er dit jaar nog een contract omdat dit een meerjarig contract betrof,  namelijk  DSW en Zilveren Kruis met alle aanhangende labels (o.a. Avéro Achmea, Stad Holland, In Twente) .  Deze contracten lopen af in 2019. Ook de patiënten die hier hun aanvullende polis hebben, zullen in het nieuwe jaar dus van ons de nota voor hun behandelingen ontvangen.

  De nota die u van ons krijgt dient u zelf in bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw soort aanvullende polis krijgt u deze nota helemaal of gedeeltelijk vergoedt. Als u een (aanvullende) naturapolis heeft krijgt u tussen de 65 en 75 % vergoedt,  en moet u het restant zelf betalen. Bij een (aanvullende) restitutiepolis heeft u voor de zorgverzekeraar meer ‘vrije keus’ wat betreft uw zorgaanbieder en krijgt u meer vergoed dan bij een naturapolis, in een aantal gevallen zelfs 100%.

  Fysiotherapie valt vooral in de aanvullende verzekering. Daarom is het van belang vooral hiernaar te kijken. Niet elke verzekeraar biedt dit aan. Menzis en CZ hebben bijvoorbeeld geen aanvullende restitutieverzekering, alleen een restitutie basisverzekering. OHRA is bijvoorbeeld wel een echte restitutieverzekering maar niet de enige. Vergelijkt u zelf het aanbod bij de verschillende zorgverzekeraars.  Vraag daarbij goed door naar de vergoedingen voor niet gecontracteerde zorg.  
  Voor de volledigheid: Kinderen van 0-18 jr vallen wel onder de basisverzekering
  Wanneer het betalen van het niet vergoede deel van de nota een probleem voor u is, kunt u zich wenden tot het therapiefonds. Meer informatie hierover vind op de website.

  Wij zullen proberen u zo goed mogelijk te informeren  via nieuwsbrief en website.
  Voor vragen kunt u ons aanspreken of per mail bereiken. Zie hiervoor de website.


  De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Aquamarijn
  Louis de Groot
  Yvonne Siebum
  Bert de Brouwer
  Hannie Bakker
  Anneke Jansen

 • De nieuwsbrief

  Als u hier klikt, komt u bij het archief van alle nieuwsbrieven die wij verzonden

  Lees hier de nieuwsbrief