Foto Louise van Heijster Louise van Heijster Consultatiebureau
Aanwezig
  • di 8.30-17.00 uur
Contact
Louise van Heijster

Mijn eerste kennismaking met de antroposofie was op 18 jarige leeftijd, toen ik in een tussenjaar na mijn middelbare school ging werken op de Michaelshoeve in Brummen; een leefgemeenschap voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Een heel nieuwe wereld ging voor mij open. Ik kwam al jaren in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, maar hier ervaarde ik voor het eerst ’kwaliteit’. Alles werd met de grootst mogelijk zorg en aandacht gedaan: de huizen de inrichting, het ritme van de dag, de activiteiten, de jaarfeesten, de voeding, de begeleiding van de kinderen, de materialen. Warm en huiselijk. Zo kan het dus ook!

Maar na dit jaar wilde ik toch wel meer van de wereld zien en raakte de antroposofie meer naar de achtergrond.
Toch heeft het me nooit losgelaten. Dit uitte zich vooral in mijn eigen gezin: o.a. in het maken van vele Zonnekindpoppen, de seizoentafels, aandacht voor de voeding en daarnaast in het lezen over onderwerpen belicht vanuit de antroposofie.

Na meerdere opleidingen (waaronder de lerarenopleiding gezondheidskunde en de HBO-V), verschillende werkplekken in de verpleging en nadat mijn 4 prachtige dochters groot waren, heb ik alsnog de keuze gemaakt voor de Voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit de antroposofie. Deze heb ik in 2019 afgerond en ben toen gaan zoeken naar mogelijke werkplekken om het geleerde in de praktijk te brengen.

In september 2019 kwam het consultatiebureau Aquamarijn op mijn pad, waar ik in november 2019 gestart ben als verpleegkundige.
Een grote verandering nadat ik jaren met chronisch zieken en terminale mensen in de wijk gewerkt had. Maar ook zo verfrissend en mooi om de ontwikkeling van al die individuele kinderen te zien en de zorg waarmee de ouders hen omringen om hen zo goed mogelijk te begeleiden hierin. Fijn als ik daar iets aan mag bijdragen.

Specialisaties
CV
  • verpleegkundige antroposofische zorg
  • Relatienummer beroepsvereniging V&VN – AZ 738747-279. Lid van NVAZ
  • AGB code 90066784
  • BIG nummer 99004092530