Foto Simone Pieterse Simone Pieterse Voedingstherapie
Aanwezig
Contact
  • 06 111 64 258

Ik heb van voeding mijn vak gemaakt vanuit het verlangen om mensen te laten ontdekken wat voeding voor hen kan doen. Met voeding kun je zelf invloed uitoefenen op je lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid.

Ik heb in Wageningen de studie ‘Voeding van de mens’ afgerond aan de Landbouw Universiteit. Daarna heb ik ontwikkelingswerk gedaan in Nepal en onderzoek naar methoden om de voedingstoestand te bepalen van oudere vluchtelingen in Afrika. Terug in Nederland deed ik epidemiologisch onderzoek voor de GGD.
Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in hoe voeding ons zelfhelend vermogen kan stimuleren. Daarom ben ik de opleiding tot natuurvoedingskundige gaan volgen aan de Kraaybeekerhof in Driebergen. Dat voelde als een warm bad. Met voeding bezig zijn vanuit een holistisch mensbeeld gaf mij inzicht in samenhangen en de mogelijkheid verder te kijken dan alleen het stoffelijke.

Sinds 2018 werk ik met veel plezier in Therapeuticum Artemis in Amersfoort. Het geeft mij veel voldoening om samen met de cliënt te zoeken waar het evenwicht verstoord is en een persoonlijk voedingsadvies te geven. Mensen komen bij mij met uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over spijsvertering, gewicht, hart- en vaatziekten, vermoeidheid, allergie en intolerantie, huidklachten, hormonale klachten, reumatische aandoeningen, osteoporose, vragen over vegetarisme, veganisme en andere eetpatronen. Ik merk soms dat mensen een drempel ervaren om hulp in te schakelen op het gebied van voeding uit angst dat er veel ‘moet’ veranderen. Dit is lang niet altijd nodig en ik kijk altijd samen met u wat bij u past.
U houdt zelf de regie en krijgt meer vertrouwen door te weten welke gewoontes de moeite waard zijn om voort te zetten en hoe met kleine veranderingen verbeteringen in het voedingspatroon aan te brengen zijn. Wanneer u een consult overweegt, kunt u bellen voor een kennismakingsgesprek. Ik hoop een waardevolle bijdrage te gaan leveren aan Therapeuticum Aquamarijn.

Hartelijke groet,

Simone Pieterse

Specialisaties
CV