Foto Majella Libeton Majella Libeton Praktijkondersteuners
Aanwezig
  • ma 08.00-16.00
  • di 08.00-16.00
  • do 08.00-16.00
  • vr 08.00-16.00
Contact
  • 026-3512712

Mijn naam is Majella Libeton en ik ben sinds februari 2023 als Praktijkverpleegkundige Somatiek aangesteld in Huisartsenpraktijk Aquamarijn.

Mijn werkzaamheden zijn afwisselend verdeeld over spreekuren in het kader van Diabetes Mellitus, Cardiovasculair Risicomanagement, Astma/COPD en Stoppen met Roken.

Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn in een algemeen ziekenhuis als o.a. Verpleegkundige en Technisch Oogheelkundig Assistent, heb ik 17 jaar geleden de overstap gemaakt naar de eerste lijn als Praktijkverpleegkundige Somatiek. Ik werkte in een groot Huisartsencentrum.

Na inmiddels 36 jaar werkzaam geweest te zijn in de reguliere gezondheidszorg, heb ik vorig jaar, bewust en weloverwogen, de keuze gemaakt om te werken in een Antroposofische Huisartsenpraktijk.

Het is een geschenk om arbeid te mogen verrichten in een werkveld die de visie en waarden van de antroposofische zorg vorm en richting geeft. Een plek waar aandachtigheid en zorgvuldigheid voor de gehele mens wordt gepraktiseerd.

Een grote uitdaging in het werken als Praktijkverpleegkundige Somatiek ligt voor mij besloten in de stimulerende en motiverende rol bij leefstijlinterventie.
Mantra’s van deze tijd als preventie, beweging en gezonde leefstijl vragen om interventies die liggen in het uitdragen van kennis en inzicht aan de patiënt om gezondheidsrisico’s te beperken, een gezonde leefstijl te bevorderen en daarnaast in het geven van educatie, daar het belangrijk is dat de patiënt zich verantwoordelijk weet voor zijn/haar gezondheid.

De aantrekkelijkheid voor mij om als Praktijkverpleegkundige werkzaam te zijn in Huisartsenpraktijk Aquamarijn ligt voor mij enerzijds in de inspirerende combinatie van bovengenoemde kenmerken en mogelijkheden, anderzijds in het ontmoeten van de ander in zijn/haar hoedanigheid.

Als Praktijkverpleegkundige en mens hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan Huisartsenpraktijk Aquamarijn en zie ik het als een voorrecht betrokken te worden in het Therapeuticum Aquamarijn met zoveel mooie mensen.

Specialisaties
CV
  • Ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&VN en V&VN Antroposofische Zorg.
  • BIG registratienummer 69006543530