Foto Loes Klinge Loes Klinge Consultatief antroposofisch arts
Aanwezig
  • do 10.30 - 15.00
Contact

Ik ben in Apeldoorn opgegroeid en heb in Groningen Geneeskunde gestudeerd. Na de basisopleiding heb ik in Deventer en Apeldoorn assistentschappen gynaecologie/obstetrie en chirurgie gedaan voor de Tropenopleiding. Van 1994-1997 heb ik samen met mijn toenmalige echtgenoot als arts en ziekenhuisdirecteur in een missieziekenhuis in Zambia gewerkt. Onze oudste dochter is in die tijd geboren.

Al langere tijd- sinds onze oudste dochter op de kleuterschool zat- bestond bij mij de wens om de opleiding tot Antroposofisch Arts te gaan doen. Omdat dit een 3-jarige opleiding is heb ik eerst gewacht tot de tijd en onze gezinssituatie- inmiddels waren we 3 dochters rijk-  daar ook rijp voor waren. In de tussentijd heb ik de opleiding tot jeugdarts (0-4jr) gedaan. Toen er op antroposofisch consultatiebureau Margriet in Zutphen in 2009 een vacature kwam kon ik die gaan invullen. In datzelfde jaar ben ik met de opleiding Antroposofisch Arts begonnen, die ik in juni 2012 heb afgerond.

Wat mij zo aanspreekt in de antroposofie is de manier van kijken naar mensen; voor alles is een eigen tijd. Een peuter is bijvoorbeeld met heel andere dingen bezig dan een schoolkind. En dat is goed, hoe beter je de tijd neemt om goed in je lichaam thuis te raken, hoe gezonder je lichaam zich kan opbouwen. En ook ziek zijn heeft vaak tijd nodig. Als je ziekte niet zijn eigen tijd gunt, is het ook moeilijker om er ‘beter’ van te worden.

Naast jeugdarts op consultatiebureau Aquamarijn en het Antro Cb in Zutphen werk ik consultatief; zowel in Zutphen als binnen Therapeuticum Aquamarijn

Ik werk grondig en neem de tijd. Voor het consult ontvangt u een vragenlijst per beveiligde mail. Ik doe altijd lichamelijk onderzoek om tot een genuanceerd beeld te komen. Aan het eind van het consult koppel ik terug wat ik als plan van aanpak voorstel.

Specialisaties
CV
  • 1982 - 1991 Geneeskunde, RUG, Groningen
  • 1991 - 1994 Tropenopleiding Deventer/Apeldoorn, Amsterdam,
  • 1999, Utrecht Modulaire opleiding voor artsen werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
  • 2003 Applicatiecursus voor Jeugdarts (0-4jr), Utrecht 
  • 2009 - 2012 Antroposofische Artsen Opleiding NVAA , Zeist