Foto Andrea Wellenstein Andrea Wellenstein Euritmietherapie
Aanwezig
  • wo 13.00-17.00
Contact
  • 06 422 46 785

In 1956 ben ik geboren in Luxemburg, daar en in Brussel ben ik opgegroeid en ging ik naar de Europese School. Op de Vrije Hogeschool, destijds opgericht door Bernard Lievegoed heb ik op mijn 18e de antroposofie leren kennen, sindsdien speelt deze mens- en wereldbeschouwing een grote rol in mijn leven en inspireert mij. Na de opleiding tot verpleegkundige A en de MGZ opleiding verbleef ik een paar jaar in het buitenland. Bij terugkomst in Nederland in 1988 ben ik opgeleid tot euritmist aan de euritmieacademie in Den Haag. Na het behalen van het HBO diploma voor docent dans/richting euritmie in 1993, en enkele jaren als leerkracht euritmie op een basis (vrije school) heb ik de vervolgopleiding tot euritmietherapeut gevolgd in Stuttgart (Duitsland) en afgesloten met het diploma van euritmietherapeut in 1999. Sinds 1999 ben ik verbonden aan Therapeuticum Aquamarijn. Ook werkte ik een tijd aan de Tobiasgaard in Zutphen en enkele jaren op de Hoge Born in Wageningen (zorgboerderij voor psychiatrische patiënten). In 2015 heb ik het geaccrediteerde MBK diploma behaald. Mijn echtgenoot organiseert jaarlijks een kunstreis voor zorgvragers van Bronlaak, een antroposofische instelling voor mensen met een beperking, en daarin verzorg ik dan de euritmie.
Januari 2024:
Omdat ik in een nieuwe levensfase ben gekomen, bouw ik mijn werkzaamheden als euritmietherapeut in Aquamarijn het komende jaar af.
Ik ben alleen op woensdagmiddagen aanwezig in Aquamarijn en bereikbaar via euritmie@therapeuticumaquamarijn.nl
Daarnaast ben ik op maandagen in mijn eigen praktijk in Oosterbeek werkzaam: euritmie@waila.nl.

Specialisaties
CV
  • 1980 Diploma Verpleegkundige A, Anna Reijnvaanschool, Wilhelmina Gasthuis, Amsterdam
  • 1983 Diploma maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ), CICSA, Amsterdam
  • 1997 - 1999 Opleiding euritmietherapie, Heileurythmie-ausbilding, Stuttgart. Sindsdien werkzaam als zelfstandig ondernemer in Praktijk voor Euritmietherapie Andrea Wellenstein, te Arnhem en verbonden aan Therapeuticum Aquamarijn, Arnhem.
  • 1988 - 1993 Opleiding Docent dans richting Euritmie, Academie voor Euritmie (o.l.v. Werner Barfod), Den Haag
  • 1993 - 1997 Leerkracht euritmie, Parcivalschool Arnhem
  • 2008 - 2013 Als euritmietherapeut verbonden aan de Hoge Born , behandelboerderij van de Zorggroep Lievegoed