Leesgroep in Aquamarijn Leesgroep in Aquamarijn
Waar

wachtruimte 2e verdieping

Wanneer

Woensdag 16 oktober vanaf woensdag 16 oktober 19.30-21.00u

Contact

Tijdens de vorige winter heeft een groep van zeven mensen met veel plezier het boek van Steiner over het voorgeboortelijk leven bestudeerd. In een fijne sfeer werd onderling uitgewisseld over de tekst of over eigen ervaringen. We hebben zelfs nog een dun boekje over de biografie uitgekozen om in het voorjaar nog even door te kunnen gaan!

Deze leesgroep staat open voor uitbreiding en nodigt u van harte uit om mee te komen doen.

Voor de komende herfst kozen we het boek “Het drama van onze tijd –impulsen voor de toekomst” uit van Rudolf Steiner.

In deze zes lezingen, die Rudolf Steiner direct na het einde van de Eerste Wereldoorlog hield, bespreekt hij het drama van de tijd in breed perspectief. We staan op de drempel naar totaal nieuwe ontwikkelingen. Volgens sommigen zou nu een ‘Great Reset’ nodig zijn.
De traditionele religies verdwijnen. De mens is steeds onafhankelijker en vrijer geworden in zijn denken. Steiner schetst de diverse soorten crisis en hoe daarmee om te gaan.
Techniek kan tot een ongekende dictatuur leiden. In Europa zullen, ondersteund door Engelse en Amerikaanse bedrijven, nieuwe medicijnen ontwikkeld worden, die een enorme invloed op mens en natuur zullen hebben.

In de laatste van deze lezingen spreekt Steiner over de verantwoordelijkheid van het onderwijs voor menselijkheid en direct contact.

Kennis en een wakker bewustzijn geven handvatten en hoop voor de toekomst.

De spelregels tijdens de bijeenkomsten zijn als volgt: elke keer lezen we samen uit het boek, en wisselen uit over de tekst, of naar aanleiding van iets wat geschreven staat.  Eén van de deelnemers maakt een samenvatting van het gelezene, en daar starten we de keer daarop dan mee. Voor koffie, thee en koekjes wordt gezorgd.

Waar:                 wachtruimte 2e verdieping
Tijd:                    woensdag van 19.30 – 21.00 u.
Start:                  16 oktober 2024
Aanmelden:        bakker.hannie@gmail.com