Kinderspreekuur
Kinderspreekuur

In het kinderspreekuur zoeken wij samen met u als ouder/ opvoeder naar inzicht in datgene wat het kind in zijn ontwikkeling nastreeft en hoe we het daarin kunnen ondersteunen. Uw kind slaapt slecht, laat gedragsproblemen zien, zit niet lekker in zijn vel, het gaat niet goed op school, vraagt veel in de opvoedsituatie...

Er kunnen tal van redenen zijn waarom u zich zorgen maakt over uw kind. Naar aanleiding van uw hulpvraag streven wij ernaar tot een beeldvorming te komen, waarbij we gebruik maken van verschillende onderzoeksmogelijkheden. Naast medisch en lichamelijk onderzoek, waarin de biografie ook een belangrijke rol speelt, maken we gebruik van waarnemingen en ervaringen vanuit de Ritmische Massage, spel, beweging, interacties, euritmie, muziek enzovoorts.

 

 • Voor wie

  Groei gaat doorgaans niet zonder weerstand. Vaak lost het kind dit zelf op en merkt u achteraf pas dat het weer ergens doorheen is gegaan in zijn ontwikkeling. Soms lukt het niet vanzelf. Uw kind blijft maar slecht in zijn vel zitten, is in zijn gedrag niet goed te reguleren, het loopt niet lekker op school, slaapt en/of eet slecht etc. U loopt misschien zelf tegen grenzen aan in de opvoeding.

 • Hoe werkt het

  Afhankelijk van uw vraag wordt U als ouder(s) voor een intake uitgenodigd om de hulpvraag helder te krijgen. In overleg komt Uw kind al of niet de eerste keer mee. Een volgende stap kan nader lichamelijk onderzoek zijn door een van onze artsen of een diagnostisch consult bij één van de therapeuten. Middels observatie, massage, beweging of kunstzinnig werken, kunnen we vaak al een goede indruk krijgen over waar Uw kind in zijn ontwikkeling zit. Ook het gezin als systeem kan uitgangspunt zijn voor het zoeken naar antwoorden op Uw hulpvraag. In het team worden de bevindingen besproken en de hieruit voortkomende beeldvorming en behandeltraject aan U voorgelegd.

 • Een behandeling

  Het behandeltraject begin met een intake, onderzoek en een adviesgesprek. Meestal vinden deze plaats in drie afspraken binnen een termijn van twee weken. Daarna kunnen zowel individuele behandelingen van Uw kind, als begeleidende gesprekken met U als opvoeder(s) geadviseerd worden. Zonodig verwijzen we U door voor verder onderzoek of behandeling.

 • Wat kost het

  U krijgt voor het hele traject rekeningen toegestuurd door de desbetreffende arts (consultatief tarief) en betrokken therapeuten. Afhankelijk van de onderzoeken die worden ingezet, kost de totale behandeling in de meeste gevallen tussen de €135,00 en €210,00. Doorgaans wordt een groot deel vergoed als u de nota's instuurt naar uw zorgverzekeraar.

 • Samenwerking

  In het onderzoek- en behandeltraject wordt nauw samengewerkt met verschillende disciplines binnen het Therapeuticum.

 • Orthopedagogische hulp

  In het kinderspreekuur zoeken wij samen met u als ouder/ opvoeder naar inzicht in datgene wat het kind in zijn ontwikkeling nastreeft en hoe we het daarin kunnen ondersteunen. Uw kind slaapt slecht, laat gedragsproblemen zien, zit niet lekker in zijn vel, het gaat niet goed op school, vraagt veel in de opvoedsituatie... Er kunnen tal van redenen zijn waarom u zich zorgen maakt over uw kind. Naar aanleiding van uw hulpvraag streven wij ernaar tot een beeldvorming te komen, waarbij we gebruik maken van verschillende onderzoeksmogelijkheden. Ook inzichten vanuit de orthopedagogiek worden in het onderzoek meegenomen. We stellen echter geen diagnose vast, maar kijken wel met u mee in de vraag wat er met uw kind aan de hand zou kunnen zijn. Indien nodig kunnen we uw kind doorsturen voor specifieker onderzoek.

 • Contact

  Het kinderspreekuur is te bereiken via het volgende mailadres: kinderspreekuur@therapeuticumaquamarijn.nl

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: