Foto Jyldau Esselink-Koning Jyldau Esselink-Koning Psychologische zorg
Aanwezig
  • do 13.00 - 17.00
Contact
  • 06 2140 9739

Ik ben Jyldau Esselink-Koning. Ik ben werkzaam als psychotherapeut. Met veel plezier werk ik persoonsgericht en holistisch met volwassenen. Ik werk de donderdag in het Therapeuticum en de andere dagen in mijn praktijk aan huis.

De samenwerking binnen het Therapeuticum ervaar ik als een verdieping en verrijking, voor zowel mijzelf als de cliënten met wie ik werk. Vaak wordt de behandeling door de samenwerking gerichter.

Als psychotherapeut werk ik graag vanuit de therapeutische relatie aan een verscheidenheid aan doelen. Vanuit rust en verbinding werken we samen. EMDR, een waardengericht leven vormgeven (ACT), schemagerichte elementen, meditatie en praktische opdrachten kunnen deel uitmaken van de behandeling. Indien je erover denkt om psychologische dan wel psychotherapeutische ondersteuning te starten, dan kan je altijd informatie inwinnen bij de huisarts en/of bij mij zelf.

Met sommige zorgverzekeraars heb ik een contract gesloten en met anderen niet. Informatie hierover kan je inwinnen bij je zorgverzekeraar.

Specialisaties
CV
  • 2021-2022 Opleiding basismodule antroposofie, gericht op werken met het antroposofische gedachtegoed in de zorg.
  • 2017-heden Werkzaam in eigen psychotherapie praktijk. Sinds 2018 samenwerkend met Aquamarijn en sinds 2020 teamlid bij Aquamarijn.
  • 2017-2019 Werkzaam bij PsyQ. Ik leerde hier hoe psychotherapie gegeven wordt bij een organisatie, heel anders dan Iriszorg. Dat paste mooi bij de opstart van mijn eigen praktijk. Ik leerde het werken volgens schemagerichte inzichten verder uitwerken. Ook leerde ik veel over autisme.
  • 2005-2013 Werkzaam bij Iriszorg, gericht op verslavingsproblematiek en aanverwante klachten. Hier werkte ik in een moeder-kindhuis en op een poli en resocialisatieafdeling. Ik deed diverse opleidingen van EMDR, ADHD, SLAAP tot specialistische verslavings-opleidingen en opleidingen gericht op systemische problemen. Ik rondde de 2 jarige GZ opleiding af en kwam steeds meer in een coördinerende en leidinggevende rol terecht. Na de geboorte van ons tweede kind in 2008 raakte ik steeds meer uit contact met mezelf en besloot ik de management taken los te laten en de psychotherapie opleiding te gaan doen. Na drie jaar studeerde ik af en tijdens de opleiding kreeg ik ons laatste kind. Ik werkte als psychotherapeut met veel plezier en was toe aan een nieuwe leeromgeving. Ik stapte over naar PsyQ en tegelijkertijd startte ik mijn eigen praktijk op.
  • 2000-2005 Werkzaam bij adviesbureau gericht op loopbaanbegeleiding en coaching. Dit beviel me niet en ik stapte over naar een psychologenpraktijk waar ik aan de slag ging als junior-psycholoog. Daar ging ik ondermeer werken met whiplash patiënten, stressklachten en depressie en angst. Ondertussen pakte ik een studie op zodat ik door kon stromen naar een vervolgopleiding.
  • 1995-2000 Psychologie aan de Universiteit Leiden. Afstudeerrichting sociale- en organisatiepsychologie.