Foto Judith Mulder Judith Mulder Uitwendige therapie
Aanwezig
  • ma 09.00-13.00
Contact
  • 06 363 126 22

‘Wederzijds vertrouwen, de warmte die tijdens de behandeling voelbaar wordt, het verdriet dat haar ruimte krijgt, darmen die in beweging komen (of tot rust), de verlichting die kan ontstaan tijdens een intens ziekteproces, de nachten die gemakkelijker worden of een stukje levensvreugde dat terug komt’.

Niet zomaar een paar uitspraken of waarnemingen van patiënten die ik heb mogen ontmoeten. Uitwendige therapie zet de innerlijke mens in beweging en het geeft mij veel voldoening om hieraan bij te dragen.                    

Ik ben Judith Mulder. Ik woon met mijn man en ons gezin van drie kinderen in Arnhem.

Aansluitend aan de vrije school ben ik gaan werken op Camphillgemeenschap Christophorus, in Bosch en Duin, met jongeren met een lichamelijk en verstandelijke beperking.

Na 10 jaar heb ik daar afscheid genomen om mijn wens te vervullen; het volgen van de hbo-verpleegkunde opleiding. Tijdens deze opleiding werkte ik in het RadboudUMC, waar ik nog steeds een Flexcontract heb. En als ik er te vinden ben dan is dat op afdeling Geriatrie, Ouderenzorg.

In 2013 was ik medeoprichtster van het antroposofisch consultatiebureau Aquamarijn. In 2014 ging ik ook werken op het consultatiebureau Hypericon, Gezondheidscentrum Nijmegen. Logischerwijs ging dit samen met het behalen van mijn diploma voor verpleegkundige in de Antroposofische zorg.

In 2018 besloot ik te stoppen met mijn werk op het consultatiebureau om mij te gaan richten op de uitwendige therapie. Inmiddels heb ik mij hier vertrouwt mee gemaakt. Warmte, rust en aandacht zijn drie belangrijke punten die in mijn behandelkamers centraal staan.

In de tijd dat ik op het consultatiebureau werkte en thema avonden hield werd ik soms wel de ‘kamillezuster’ genoemd, zoveel enthousiasme had (en heb) ik over de werking van kamille, de verwarmende eigenschap van de kamille; dromerig maken daar waar wakkerheid overheerst; maar ook de kwaliteit om lucht uit de darmen te reguleren. Niet weg te denken in het eerste levensjaar van een kindje.

Inmiddels is er zoveel bijgekomen, zo heb ik bijvoorbeeld via bijscholingen kennis gemaakt met verschillende orgaaninwrijvingen, welke toe te passen zijn in de Uitwendige Therapie.

Zo ben ik bijvoorbeeld wekelijks opnieuw onder de indruk wanneer ik de leverinwrijving toepas met duizendblad olie. Deze geef ik o.a. bij vermoeidheidsklachten, slaapproblemen of ter ondersteuning van een chemotherapie. Regelmatig is direct voelbaar en waarneembaar wat hierin bij de patiënt gebeurd.

Naast mijn werk Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem, geef ik ook Uitwendige Therapie in Nijmegen en geef ik les aan de opleiding Scillz in Zeist voor maatschappelijke zorg.

En, niet te vergeten; enthousiast gemaakt door mijn collega’s, ben ik begonnen met de cursus om de Volkier Bentinck massagetechniek eigen te maken. In juni 2020 zal ik hiervoor mijn certificaat behalen.

Maandagmorgen is momenteel mijn werkdag. In Nijmegen werk ik op vrijdagochtend.

Naast het geven van uitwendige therapie verzorg ik ook thema-ochtenden/avonden over ‘omgaan met (kinder)ziek(t)en thuis’, verzorging van het kleine kind en natuurlijke kraamzorg. De onderwerpen breiden zich steeds meer uit.

Specialisaties
CV
  • Geregistreerd lid van de vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland afdeling Antroposofische Zorg (afgekort V&VN, AZ).
  • lid NVAZ Nederlandse Verening Antroposofische Zorgaanbieders, NVAZ.
  • BIG registratie nummer 19913113830
  • AGB AGB-codes 90-058461 en 90-058464 (praktijk)