Badtherapie
Badtherapie

Bad therapie is een vorm van uitwendige therapie, waarbij het medicament (kruiden, olie of substanties) aan het badwater toegevoegd wordt. De temperatuur van het water wordt aangepast aan het medicament en de doelstelling van de therapie. Voor een optimale opname van olie wordt het JUNGE dispenser apparaat gebruikt. Ook kan een onderwater borstelmassage gegeven worden.

Op zaterdagen wordt badtherapie aangeboden door Jolanda Markink. Zij is bereikbaar via jolanda.markink@aardehuis.nl

 • Voor wie

  Iedereen met een doorverwijzing van een van de antroposofisch huisartsen kan terecht voor een serie baden met een voorgeschreven medicament. Eenieder die nieuwsgierig is naar de therapeutische werking van een bad kan éénmalig terecht voor ‘een begroeting bad’.

 • Hoe werkt het

  Na de ervaring kunt u dit het beste zelf woorden geven. Omdat het medicament of ‘het begroeting bad’ op uw persoonlijke gezondheid situatie is afgestemd. Algemeen kan gezegd worden dat een therapeutisch bad ontspannend werkt en de warmte huishouding reguleert, tot dagen nadien. Uw zelfherstellende vermogen wordt uitgenodigd te reageren.

 • Een behandeling

  U gaat in een van tevoren klaargemaakt bad liggen. Voor de duur van gemiddeld 25 minuten. Met name via de huid neemt u het medicament op. Na afloop wordt u in een flanellen laken en deken in bed gelegd. De rustduur is 30 tot 45 minuten. Na afloop werkt het proces van opnieuw in evenwicht brengen door. Indien mogelijk houdt u daar rekening mee in uw agenda.

 • Wat kost het?

  Vraag uw zorgverzekeraar of de therapie vergoed wordt. Jolanda Markink is lid van de N.V.A.Z. (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorg aanbieders) en de V&VN,AZ (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland, afdeling Antroposofische Zorg)

 • Samenwerking

  In overleg met u, in samenwerking met andere disciplines.

 • Kennismaking

  Via de mail: jolanda.markink@aardehuis.nl of per telefoon: 06-43934363
  Maandag tot en met vrijdag.

Onze therapeut
Klachten
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: