Thema bijeenkomsten Thema bijeenkomsten
Waar

wachtkamer huisartsenpraktijk

Wanneer

Woensdagmiddag, om de week, 17.00-17.30 uur

Contact

Thema bijeenkomsten

Er zijn weer iedere 2 weken korte informele bijeenkomsten over wisselende onderwerpen voor patiënten van huisartsenpraktijk Aquamarijn.

De volgende onderwerpen zijn:

  • Woensdag 20 november: Familie van . . . (door Bob Brinkman)
  • Woensdag 4 december: Mindfulness (door Monique Voorhaar)

Locatie: wachtkamer huisartsenpraktijk 17.00-17.30

De bijeenkomsten zijn vrijblijvend. De praktijk-ondersteuner Bob of een andere spreker zal ca. 20 minuten vertellen over een onderwerp. Tijdens en daarna is er tijd voor vragen en eigen inbreng. De bijeenkomsten duren ca. 30 minuten.

Kom gerust één of meer keren langs. Meestal zijn er 3 – 6 mensen.

20 november: Familie van . . .

Ben je een naaste van iemand met psychiatrische problematiek, borderline of ander moeilijk gedrag? Kom dan langs voor een uitwisseling van informatie, ervaringen en tips.

4 december: Mindfulness

Mindfulness valt het beste te omschrijven als het geven van aandacht op een specifieke manier, namelijk het open en vriendelijk aanwezig zijn in het huidige moment en zonder te hoeven oordelen, bewust waarnemen wat er in het hier en nu plaats vindt. Met een milde open aandacht waarnemen wat er is, van moment tot moment.

Dit aandachtig leven vergt oefening. De mindfulness training reikt u een aantal manieren aan om dit te oefenen. Dit kan zinvol zijn als u last heeft van bijvoorbeeld spannings-gerelateerde klachten, lichamelijke klachten, angst, somberheid of piekeren. Maar het is ook een aanrader als u geen klachten heeft en u wilt investeren in de kwaliteit van aandacht in uw leven. Wilt u graag meer over dit onderwerp weten, dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst.

You can’t stop the waves,
But you can learn to surf

Bob Brinkman is de praktijkondersteuner GGZ en Monique Voorhaar is GZ-psychologe.

Praktische informatie

  • Wachtkamer van huisartsenpraktijk Aquamarijn
  • Woensdagmiddag 17.00 – 17.30
  • Opgeven is niet nodig
  • De cursus wordt betaald door de ziektekostenverzekeraar. Hij telt als groepsconsult bij de huisarts. Geen eigen risico, geen eigen bijdrage. Je moet wel patiënt zijn bij huisartsenpraktijk Aquamarijn.
     

Heb je suggesties voor onderwerpen, of wil je meer weten? Mail met Bob Brinkman, praktijkondersteuner GGZ. bob.brinkman@therapeuticumaquamarijn.nl