Thema bijeenkomsten Thema bijeenkomsten
Waar

wachtkamer huisartsenpraktijk

Wanneer

Woensdag 23 oktober Woensdagmiddag, om de week, 17.00-17.30 uur

Contact

Thema bijeenkomsten

Er zijn weer iedere 2 weken korte informele bijeenkomsten over wisselende onderwerpen voor patiënten van huisartsenpraktijk Aquamarijn.

De eerste onderwerpen zijn:

  • Wo 9 oktober lichttherapie (door Bob Brinkman)
  • Wo 23 oktober: Ritme in je leven en in je lichaam (door Hannie Bakker)

Locatie: wachtkamer huisartsenpraktijk 17.00-17.30

Mogelijke onderwerpen: Slapen, geheugen, mindfullness, lichaamsgerichte therapie, voeding.

De bijeenkomsten zijn vrijblijvend. De praktijk-ondersteuner Bob of een andere spreker zal ca. 20 minuten vertellen over een onderwerp. Tijdens en daarna is er tijd voor vragen en eigen inbreng. De bijeenkomsten duren ca. 30 minuten.

Kom gerust langs.

De eerste bijeenkomst gaat over lichttherapie.
Als je vooral ieder jaar somberder, lustelozer of vermoeider bent in de herfst- en winterperiode.
Een lichtlamp of lichtbril kun je 's ochtends aanzetten waardoor de aanmaak van melatonine wordt onderdrukt en je minder somber en futloos wordt. Ook als je in de winter, of in het donker, moeite hebt met opstaan, of als je dag/nachtritme is verstoord. Tijdens het gebruik van de lamp kun je gewoon dingen doen!

Wil je meer weten over winterdip of de lichtlamp eens meemaken? Kom dan gewoon even langs.
Op de huisartsenpraktijk is 1 lamp aanwezig, die zal er tijdens de bijeenkomst ook zijn. De lamp is te huur voor 2 of 3 weken (5 euro per week). Je kunt zo kijken of het voor jou werkt.

De tweede bijeenkomst zal worden gegeven door Hannie Bakker. Hannie is fysiotherapeute en biografisch therapeut op het Therapeuticum. Ze geeft ook les op de academie antroposofische gezondheidszorg.

Praktische informatie

  • Wachtkamer van huisartsenpraktijk Aquamarijn
  • Woensdagmiddag 17.00 – 17.30
  • Opgeven is niet nodig
  • De cursus wordt betaald door de ziektekostenverzekeraar. Hij telt als groepsconsult bij de huisarts. Geen eigen risico, geen eigen bijdrage. Je moet wel patiënt zijn bij huisartsenpraktijk Aquamarijn.
     

Heb je suggesties voor onderwerpen, of wil je meer weten? Mail met Bob Brinkman, praktijkondersteuner GGZ. bob.brinkman@therapeuticumaquamarijn.nl