Thema bijeenkomsten Thema bijeenkomsten
Waar

Therapeuticum, 2e verdieping euritmieruimte

Wanneer

Woensdagmiddag, om de week, 16.30-17.00 uur

Contact

Thema bijeenkomsten

Tot de zomervakantie is er iedere 2 weken een korte bijeenkomst over wisselende onderwerpen voor patiënten van huisartsenpraktijk Aquamarijn.

De bijeenkomsten zijn vrijblijvend. De praktijk-ondersteuner Bob of een andere spreker zal ca. 20 minuten vertellen over een onderwerp. Tijdens en daarna is er tijd voor vragen en eigen inbreng. De bijeenkomsten duren ca. 30 minuten.

Kom gerust één of meer keren langs.

De volgende onderwerpen zijn:

Wo 27 maart: Ritme draagt!  (door Hannie Bakker)
Alles wat leeft, heeft dankzij de levenscheppende kracht van de zon, ook te maken met bijbehorende zon- of maanritmes.
In de natuur zien we dankzij de lentekrachten alles uitbotten en groeien, in de herfst zien we het afstervend rijpen en naar binnen keren. 
Omdat wij met de levende natuur samenhangen, bewegen ook wij mee met dit seizoensritme, maar eveneens met het dag/nacht-, week- en maandritme.
Wanneer we ritmisch leven, blijven we verbonden met de dragende kracht ervan:
"alles wat in ritme verzorgd wordt, antwoordt met vitaliteit"

Wo 10 april: ‘s nachts minder piekeren  (door Bob Brinkman)
Ja, het kan echt. En met verrassend weinig moeite.
Leer hoe je met een paar technieken jouw piekeren wat lichter kunt maken. Dan kun je het daarna gemakkelijker uitstellen tot een tijdstip waarop je jouw gedachten wél aandacht wilt geven. Want een deel van je piekeren is waarschijnlijk wel zinvol.

Wo 24 april: Pillen eruit, paprika’s erin  (door Ingrid Boer)
Leefstijl als medicijn. Neem geen genoegen met ieder jaar een ziekte, een pil of een spuit erbij. De weg naar de groenteboer in plaats van naar de apotheek? Hoe kun je zorgen voor goede voeding, voldoende beweging en ontspanning.

Praktische informatie

  • Woensdagmiddag, om de week, 16.30-17.00
  • Therapeuticum, 2e verdieping euritmieruimte
    Vanuit de lift bij de apotheek ga je naar de 2e verdieping. Boven ga je meteen links de hoek om en dan is het aan het einde van de gang.
  • De bijeenkomst wordt betaald door de ziektekostenverzekeraar. Hij telt als groepsconsult bij de huisarts. Geen eigen risico, geen eigen bijdrage. Je moet wel patiënt zijn bij huisartsenpraktijk Aquamarijn.
  • Opgeven is niet nodig

Heb je suggesties voor onderwerpen, of wil je meer weten? Mail met Bob Brinkman, praktijkondersteuner GGZ. bob.brinkman@therapeuticumaquamarijn.nl